Hoe ziet een behandeling er uit?
 

Ik kom altijd op locatie want daar waar een paard zich het prettigst voelt zal hij zich sneller kunnen ontspannen. Het is fijn als ik op een rustig moment op stal kan komen en het is een must dat het paard droog en schoon is.  Ik zal het paard rondom bekijken en zal vragen of je het paard over een verhard stuk heen en weer kan laten lopen (waar dat mogelijk is) om een goed beeld te krijgen hoe hij in z’n lijf zit. Graag zet ik het paard voor en na op de foto.
Vervolgens behandel ik het paard, een behandeling zal ongeveer 50 tot 60 minuten duren. Bij de één zal het wat korter en bij de ander wat langer duren.

 

Voor het allerbeste resultaat zeker wanneer er nog nooit Cranio Sacraal ontspanningstherapie is gebruikt adviseer ik 3 behandelingen met een week ertussen. Houd er wel rekening mee dat je drie dagen na de behandeling niet met het paard mag werken (rijden, longeren, grondwerken) als enige zou je mogen wandelen.

Voorkomen:

Het liefst wil je natuurlijk problemen voorkomen voordat ze ontstaan en daarom kan je je paard preventief behandelen.
Wanneer je preventief behandelt en zorgt dat het Cranio Sacrale systeem zijn functie zo goed mogelijk kan uitvoeren, dan heeft dat een gunstige invloed op je paard, zijn algehele gezondheid en het zelf herstellend vermogen. Dit doe je dan één keer in de drie maanden.

Raad bij een ziek paard eerst de dierenarts ! Ik ben Cranio Sacraal ontspanningstherapeute en geen dierenarts en ik stel daarom geen diagnoses over een ziektebeeld.